خلاصه مقاله
آماده کردن غذا در خوابگاه پسرانه در تهران زمان زیادی نیاز دارد و اغلب افراد هم مشکل کمبود زمان دارند. در نتیجه به غذاهای نیمه آماده و آماده روی می آورند، که برای جسم مفید نیست. میتوان فرآیند تهیه غذا را لذت بخش و زمان این فرایند را کوتاه کرد. با برنامه ریزی برای خرید مواد مورد نیاز میتوان کمبود مواد اولیه را حل کرد. تقسیم وظیفه آشپزی در خوابگاه پسرانه تهران باعث میشود از تنش جلوگیری شود و افراد بدون اینکه هر روز آشپزی کنند، تغذیه مناسب داشته باشند. کمبود امکانات و وسایل نیز بهانه خوبی نیست؛ بنابراین با برنامه ریزی، تهیه مواد اولیه و تقسیم کار بین هم اتاقی ها حتی با امکانات محدود میتوان، تغذیه مناسب داشت.
۴ مورد از مشکلات آشپزی در خوابگاه پسرانه
هر فردی که در خوابگاه پسرانه یا سایر خوابگاه دانشجویی و کارمندی زندگی کرده باشد میداند، که مشکلات آشپزی در خوابگاه پسرانه فراوان است و نکته مهمتر اینکه فرد در محیط خوابگاه پسرانه تهران با چالشهای بیشتری رو در رو میشود. آشپزی با توجه به امکانات محدود خوابگاه پسرانه کار پر دردسری است، با این وجود میتوان روشهای سادهای برای انجام این کار در پیش گرفت و با وسایل ساده و کم هزینه آشپزی کرد. آماده کردن غذا در خوابگاه پسرانه و دیگر خوابگاه خودگردان مشکلاتی به همراه دارد.
- کمبود مواد غذایی اولیه: در خوابگاه اکثر اوقات یک سری مواد اولیه کم است و همانند خانه همه مواد در دسترس نیست. گاهی اطلاع ندادن مواد غذایی تمام شده باعث میشود فرد با کمبود مواد اولیه روبرو شود.
- مسئولیت ناپذیری: اغلب ساکنین خوابگاه خودگردان با نپذیرفتن مسئولیت باعث اذیت دیگران میشوند؛ ممکن است افراد انتظار داشته باشند یک نفر برای همه آشپزی کند، در صورتی که هر فردی میبایست برای تغذیه خود برنامه ریزی داشته باشند و از کسی توقع نداشته باشند.
- کمبود امکانات: در خوابگاه پسرانه تهران یا دیگر خوابگاه دانشجویی و کارمندی غالباً افراد با کمبود امکانات روبرو هستند.نه تنها امکانات محدودی دارند بلکه همان وسایل هم مشترک است. مواد اولیه همیشه موجود نیست، زیرا فضای کافی برای نگهداری مواد غذایی نیمه آماده و حتی غذای آماده شده، ندارند. قیمت بالا و مشکلات مالی که ساکنین دارند نیز سد محکمی بر سر راه آنها است. گاهی با وجود اینکه مواد اولیه موجود است، اما همچنان با مسئله کمبود وسایل آشپزی روبرو هستند. با برنامه ریزی و تعامل با سایر ساکنین خوابگاه و یا تهیه وسایل و امکانات اولیه میتوان این موضوع را حل کرد.
- اختلاف سلیقه: از مهم ترین دردسرهای تهیه غذا، اختلاف سلیقه ساکنین خوابگاه پسرانه تهران است. هر کدام از افراد سلیقه و نظری دارند زیرا هر کدام از یک گوشه از کشور آمدهاند و نوع خاصی از غذاها را بیشتر میپسندند و ذائقه متفاوت دارند.

چگونه میتوان از فرآیند تهیه غذا لذت برد؟
میتوان با چند روش ساده از فرآیند تهیه غذا لذت برد، و اگر فردی علاقمند نباشد تا حد ممکن مببایست این کار را برای خود لذت بخش کند تا بتواند زمان کافی را به آن اختصاص دهد و تغذیه مناسبی داشته باشد. تهیه غذا در خوابگاه پسرانه را ۵ مورد لذت بخش میکند که به طور مختصر به آنها اشاره میشود:
تهیه غذای ساده:
تهیه غذا کار دشواری است اما با استفاده از چند ترفند ساده میتوان این کار سخت را آسان کرد و از انجام آن لذت برد. یکی از این ترفندها، تهیه غذاهای ساده است.غذاهایی که در مدت زمانی کوتاه و با مواد اولیه ساده و در دسترس آماده میشوند و ارزش غذایی بالایی هم دارند. دستور پخت این غذا ها را میتوان از افرادی که در زمینه آشپزی فعالیت دارند یاد گرفت.
برنامه ریزی برای آشپزی:
همه افراد برای تهیه غذا در خوابگاه خودگردان، میبایست برنامه ریزی دقیق داشته باشند. هر شخص باید در روزی خاص مسئول این کار باشد و این کار به نوبت توسط افرادی که در خوابگاه دانشجویی و کارمندی ساکن هستند انجام شود. با این شرایط دیگر همه افراد هر روز درگیر نمیشوند و هر روز هم غذای تازه دارند.
در نظر گرفتن ذائقه دیگران:
برای آشپزی در خوابگاه میتوان یک تیم تشکیل داد؛ البته باید ذائقه همه را در نظر گرفت. برای این کار میتوان فهرستی از غذای مورد علاقه ی افراد تیم را تهیه کرد تا در زمان انجام کار دچار سردرگمی نشد. با داشتن برنامه غذایی، کار راحت تر خواهد بود انجام کار هم باید بصورت نوبتی صورت گیرد.
تهیه ی غذای ارزان:
غذای ارزان راهی برای کم کردن هزینه های زندگی است. نیاز نیست غذا با همان حساسیت که در منزل آماده میشود، در خوابگاه هم تهیه شود. باید افراد یاد بگیرند با کمبود امکانات هم غذای مورد علاقهشان را آماده کنند. در خوابگاه خودگردان بسیاری از وسایل آشپزخانه اشتراکی است و ممکن است در زمان آشپزی در دسترس نباشد، در حقیقت تهیه غذا بدون وسایل و امکانات هم امکان پذیر است.
تهیه غذای سالم:
تهیه غذای سالم در حفظ سلامتی بسیار اهمیت دارد. ظاهرا فست فودها برای خوابگاه مناسب هستند و سریع آماده میشوند، اما در واقع برای سلامتی بسیار مضر هستند و آسیب زیادی به جسم فرد وارد میکند. بخاطر سرعت آماده سازی غذا نباید فست فود ها را جایگزین غذای اصلی کرد،چون در طولانی مدت اثرات جبران ناپذیری بر جسم دارد.

نتیجهگیری و جمعبندی
آشپزی در خوابگاه خودگردان دشوار است، با به کار گرفتن چند راهکار میتوان آن را تبدیل به کاری لذت بخش کرد. با خلاقیت میتوان غذاهای ساده اما خوشمزهای با وجود کمبود مواد اولیه آماده کرد. همه راهکار هایی که ارائه شد به منظور داشتن تغذیه مناسب است، و نشان از اهمیت بالای تغذیه دارد. تغذیه نامناسب جسم و روان افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و بر عملکرد روزانه و سطح انرژی آنها موثر است.
سوالات متداول
چگونه در خوابگاه میتوان هر روز غذای تازه و آماده داشت؟ با تقسیم کار در خوابگاه دانشجویی و کارمندی میتوان هر روز غذای آماده داشت.در این حالت هر فردی یک روز در هفته مسئول آشپزی میشود و در باقی روزها به کارهای شخصی خود رسیدگی میکند و درگیر آشپزی نمیشود.
مهم ترین مشکل در آماده سازی غذا بصورت نوبتی در خوابگاه چیست؟ اختلاف سلیقه غذایی مهم ترین مشکل به حساب می آید؛ زیرا اختلاف سلیقه در این زمینه بسیار زیاد است.
چگونه میتوان مشکل اختلاف سلیقه افراد در زمینه تغذیه را در خوابگاه حل کرد؟ با تهیه لیستی از غذاهای مورد علاقه ساکنین خوابگاه پسرانه و یا نوشتن برنامه هفتگی غذایی با توجه به نظر دیگران، میتوان از نظر دیگران مطلع شد و این چالش را هم بدون ایجاد تنش حل کرد. با این کار در زمان آشپزی، فردی که قرار است آشپزی کند مشغله ذهنی جز تهیه غذا ندارد.
